Intervisie

Intervisie

Intervisie is een mooie manier om je te ontwikkelen op het werk. Anders dan bij teambuilding ben je niet samen met je team, maar vorm je een groep met mensen met dezelfde functie. In een vertrouwelijke sfeer bespreek je situaties waar je tegenaan loopt, om er met elkaar van te leren.

Meer inzicht

Voor de intervisie bereid je een casus voor. Dit kan bijvoorbeeld een conflict zijn met een collega van een andere afdeling. Doordat de anderen veel in je situatie zullen herkennen, kom je snel tot de kern. Met hun vragen en (vrijblijvende) tips voor verbetering helpen je vakbroeders en -zusters je meer inzicht te krijgen en effectiever en plezieriger te functioneren.

Veilig en leerzaam

Doordat je in vertrouwen en met gelijkwaardige collega’s spreekt, is er een veilige leer-omgeving. Open en eerlijk wissel je met elkaar praktijkervaringen uit. Het mooie is dat iedereen leert! Zowel degene die de casus inbrengt, als de mensen die de inbrenger bevragen en adviseren. Vaak horen wij: ‘hadden we dit maar veel eerder gedaan, ik heb hier zoveel aan gehad!’

Interesse?

Ben je enthousiast over deze effectieve methode? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken voor jouw organisatie.